Frankrike

Grillresa

Följ med på vår inspirerande matresa med grilltema och njut av de fantastiska franska råvarorna i en underbar miljö. Er medföljande Grillmästare Annabell Nilsson, känd från Grillmästarna i TV4, Grill-SM och BBQ VM i samarbete med Weber, inspirerar, instruerar och lär ut allt om grillning!

från 8660:-

Grillresa till södra Frankrike

Languedoc är till ytan världens största vinproducenter och är en region med unika och karaktärsfyllda viner. Mat och vin står givetvis i fokus och organiskt, ekologiskt och närodlat är honnörsord så vad passar bättre för vårens grillkurs? Under Er vistelse i hjärtat av vinodlarland, kombinerar Ni kvällarnas grillkurs med besök på vingård med provning, kulturutflykter och restaurangbesök. Ni bor fantastiskt på ett litet chambre d’hôtes de Charme, inrymt i ett gammal Maison de Maître från 1800-talets mitt. De 7 rummen, med tidstypiska detaljer, har utsikt över byn eller den mysiga trädgården, alla med privat badrum. Frukost och middag serveras i den vackra trädgården, när vädret så tillåter, annars i den vackra matsalen. Tid för ett dopp i poolen hoppas vi också Ni skall hinna med. Tre kvällar grillar Ni gemensamt, 3-rätters middagar, och jobbar in teknikerna och metoderna. Ni använder de bästa råvarorna för att uppnå det bästa resultatet. Ni kommer att röka och grilla fisk, kött, skaldjur, grönsaker och snacks. Vad sägs om att grilla några Tarte Flambée till drinken eller några färskkorvar till vinprovningen? Syftet med kvällarna är att inspirera och tänka utanför boxen. Man kan faktiskt flytta ut hela köket till trädgården eller innergården. Det man i regel gör inomhus, kan lika gärna göras ute – på grillen.

Tisdag 14/5

Vistelsen utgår från Béziers flygplats. Här väntar transfer till Ert boende. Efter incheckning går Ni igenom kommande dagars program och får veta mera om Languedoc och det närliggande området. En 3-rätters välkomstmiddag är förberedd av Er Grillmästare, Bella, givetvis tillagad på grillen. Denna kommer att ge Er en försmak av veckans kommande utmaningar och möjligheter.

Onsdag 15/5

En härlig frukost serveras mellan 8.30-10.00. Sedan bär det av till en av traktens vingårdar för en vandring genom vinfältet. Vinodlaren berättar om sina metoder, filosofi, passion och vilka viner som görs här. Det bjuds en avsmakning av gårdens viner och Ni har sedan möjlighet att handla med er viner hem till ett fördelaktigt pris. Glöm ej att ha incheckad väska med er! Besöket avslutas med en picknic tillsammans med gårdens viner. Efter en underbar upplevelse återvänder Ni sedan till ert boende för kvällens grillkurs och middag. Ni får en genomgång av säkerhet, tändning och olika grilltekniker, men också konsten att reglera temperaturerna på de olika grillarna, oftast har vi alldeles för mycket bränsle i våra grillar. Efter det är det dags att tillaga kvällens 3-rätters middag tillsammans. Ni röker också färskkorven till morgondagens vinprovning.

Torsdag 16/5

Efter frukost beger Ni er av till den lokala marknaden i St. Chinian, där Ni, tillsammans med Bella, botaniserar i utbudet bland marknadsstånden inför kvällens grillning. Tillsammans äter Ni en härlig lunch i trädgården på Café de la Paix (betalas på plats). Efter lunchen återvänder Ni hem, för ett par timmars relax. Till kvällen är det grillkurs med middag. Ni går igenom rökning av råvaror, på kolgrill, gasol eller en riktig rök. Det finns enkla knep för att få till det lilla extra när det gäller smakerna. Ni ska bl.a. röka brieost till morgondagens middag. Men innan dess kommer en av områdets vinbönder på besök och håller en vinprovning. Till Er 3-rätters middag serveras sedan vinet Ni provat.

Fredag 17/5

Ännu en underbar frukost, att njuta av länge, före en promenad i byn med Ronald, som förklarar och berättar lite om byns historia. Resten av dagen spenderar Ni på egen hand. Till lunch hjälper vi gärna till med att boka ett bord på någon av byns restauranger. Kl. 17 är det After Work, ”après-travail” före resans sista grillkurs med gemensam middag. Grillkursens Grand Finale, en eldig avslutning efter ett par inspirerande kvällar.

Lördag 18/5

Idag serveras en lyxig Champagnefrukost ca 9.30. Ni får en genomgång om champagne och dess karakteristik och provar Er fram till vad just Ni gillar. Till detta serveras en lyxig frukost, med alla tillbehör. Sedan dags för utcheckning och en tur till den pittoreska hamnstaden Marseillan, där Ni kan avnjuta en härlig fisk och skaldjurslunch i den trevliga hamnen (betalas på plats). Efter lunch gör Ni en rundvandring på Noilly Prat, som tillverkat sin berömda vermouth här sedan 1830. Det blir naturligtvis tid för avsmakning och möjlighet att handla, varför inte köpa med sig en flaska ”Ambre” som endast säljs här? Efter en kort promenad i Marseillan är det dags att ses vid bussen senast 17.30, för återfärd till flygplatsen och hemresa.

Detta ingår:

* 4 nätters boende i dubbelrum med privat badrum inkl. frukost

*  Transfer Béziers flygplats T/R

* 4 grillmiddagar

* Alla transporter enligt program under resan

* Vingårdsbesök med vandring/visning, vinprovning och picque-nique chic/tapas de luxe.

* Besök på lokal marknad

* Besök av vinbonde med vinprovning inkl. viner till kvällens grill-middag.

*Byvandring med guide.

* Champagnefrukost med provning och genomgång av champagnetillverkning

* Besök i Marseillan, rundvandring på Noilly Prat med avsmakning.

* 2 vin/öl after work kvällen

Detta tillkommer:

*Flyg till Beziers

* 3 luncher

* Måltidsdryck (utom den 16/5)

Prislista —

Referens Rumstyp Datum Pris
9176 Per person 14/5-18/5 8660:-
Boka resa

Gillar du denna tur kanske du även gillar

Kustvägen i Cornwall (5 nätter) Norra Bretagne och Rosa Granitkusten (6 nätter) Utefter Bourgognes kanaler (6 nätter)

Den här sidan använder cookies för att göra din användarupplevelse så bra som möjligt. Här kan du läsa mer om cookies och vår sekretesspolicy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close