Fransk Chokladtårta till helgen? Mums!

Gotta till det ordentligt till helgen, eller kanske till kommande avslutningar och studentfiranden, med en härlig fransk chokladtårta!

Fransk chokladtårta med ganache och valnötter

Så här gör du

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en springform, 24 centimeter i diameter eller klä med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält chokladen tillsammans med smöret i ett varmt vattenbad.
  4. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta och vänd i vetemjölet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och sirapen. Häll den heta grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något och rör i eller mixa i smöret med en mixerstav.
  8. Glasera kakan med ganachen.
  9. Strö över valnötterna.

Ingredienser

 12 bitar

Tårtbotten

  • 400 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • mjöl till formen

Chokladganache

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk smör, mjukt

Att strö över

  • 1 dl valnötter

(Recept Elisabeth Johansson)

Lycka till!

Den här sidan använder cookies för att göra din användarupplevelse så bra som möjligt. Här kan du läsa mer om cookies och vår sekretesspolicy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close