Vår Islay-resa var verkligen toppen!!!

Det kom ett mail om vår whiskyresa till Islay, det är sånt som gör det extra roligt att gå till jobbet varje dag :)

Hej Anna!
Vår Islay-resa var verkligen toppen!!! Så många destillerier vi hann besöka och så trevligt boende på Bowmore House! Och fantastiskt väder hade vi också – sol och värme (20-25 grader) hela tiden. Sådant är vi inte vana vid från Skottland, där korta regnskurar brukar dra över varje dag.

En mycket trevlig guide – Simon – hämtade upp oss vid ”The Royal Mile” kl. 7.45. Vår grupp bestod av oss 4 svenskar samt 6 norrmän, ett par från Edinburgh, ett par från Kent och ett par från Australien/SydAfrika/London.

Simon körde vår lilla buss med 16 passagerare tryggt och säkert och hade mycket intressant att berätta under turen. Vi hann också titta på exteriören till Doune Castle (med i Monty Pytons ”Holy Grail”) innan besöket på Deanstone Destillery. På Islay hann vi besöka alla destillerier utom Bowmore – men med deras whisky välkomnade det trevliga värdparet Andrew och Alison oss på torsdagskvällen. De serverade en god och mycket rejäl frukost varje morgon med te/kaffe och såväl färska bär, youghurt och flingor som stekt mat – och detta blev en bra ”bädd” i magen inför whiskyprovningarna…

Vi kommer verkligen att rekommendera denna trevliga resa till våra vänner!
Glada hälsningar
Ingalill och Leif