Cykla i Frankrike – Hitta din perfekta cykelresa

Att cykla är ett annorlunda sätt att upptäcka nya och okända delar av Frankrike. Våra turer tar er ut på den Franska landsbygden där Ni cyklar från hotell till hotell. Ert bagage transportera under dagen till Ert nästa boende. Många av turerna erbjuder även en härlig fransk middag efter en dag på cykeln. Vi har lång erfarenhet av denna typ av resor och vår personal står alltid redo att besvara er frågor. KONTAKTA OSS GÄRNA PÅ 011-127810

 • Klicka för att läsa mer

  Atlantkusten 6 nätter

  Denna tur för Er utefter de långa sandstränderna med charmiga fiskebyar, förbi klippiga områden, saltängar och skyddade havsvikar och genom små byar och doftande pinjeskogarna. DAG 1 Ankoms..
 • Klicka för att läsa mer

  Provence-Luberon 6 nätter

  En tur genom tid och traditioner utefter Rhones stränder, förbi påvestaden Avignon och Alpillerna med sina vingårdar och olivlundar. Ni passerar St. Remy de Provence, van Goghs hemstad och klippst..
 • Klicka för att läsa mer

  Södra Alsace 7 dagar

  Denna cykeltur visar Er det pittoreska Alsace och Ni startar turen i Tyskland med Rhen och vingårdarna kring Kaiserstuhl. Turen för förbi både Colmar och Strasbourg på cykelvägar och för Er gen..
 • Klicka för att läsa mer

  Vinområdet Medoc 7 nätter

  Norr om Bordeaux ligger ett av världens mest kända vinområde, Médoc-halvön. Den omgärdas av Atlanten och Girondeviken. Här passerar Ni alla de kända vinslotten Margaux, Pauillac, Lafite Roth..
 • Klicka för att läsa mer

  Atlantkusten och dess öar 7 nätter

  10 mil norr om La Rochelle startar denna tur som vill visa Er Atlantkusten med sina stränder, sitt fiske och öarna Noirmoutier och Yeu. Etapperna kan verka långa men landskapet är lättcyklat. Det..
 • Klicka för att läsa mer

  Bordeauxs vingårdar och havet 7 nätter

  Upplev Gironde när Ni cyklar genom Entre deux Mers och Sauternes vinområden till de vackra pinjeskogarna i Gascognes Regionalpark. Ni passerar bl.a. den gamla staden St. Macaire, Cadillac med sitt s..
 • Klicka för att läsa mer

  Utefter Bourgognes kanaler 6 nätter

  DAG 1 Ankomst till Montbard Här finns Ert kartmaterial Under eftermiddag/kväll får Ni era cyklar och äter en härlig burgundisk middag före en god natts sömn. DAG 2 Montbard - Tonnerre 60 k..
 • Klicka för att läsa mer

  Mont St Michel 7 nätter

  En magnifik tur i hjärtat av Bretagne med stränder, slott och byar i total harmoni med havet och det magnifika tidvattnet. Ni passerar genom, för västfrankrike typiska, åkrar och ängar med höga..
 • Klicka för att läsa mer

  Normandie, Calvados och D-Daystränderna 5 nätter

  Detta område är inte bara Wilhelm Erövrarens land utan också känt för sin cider, sina ostar och sin historia från WWII.  Långa vackra sandstränder med glamorösa villor från 20-talet och me..
 • Klicka för att läsa mer

  Dordogne 7 nätter

  Denna tur går utefter floderna Dordogne och Vezere i det vackra Perigord. Ett annorlunda landskap med slott, förhistoriska grottor och pittoreska små städer. Startorten Souillac ligger ca 20 mil ..
 • Klicka för att läsa mer

  Klassiska Provence 7 nätter

  Upplev det klassiska Provence kring Marseille och Aix- en- Provence med trevliga och korta dagsetapper som kan tas i lugn takt. Ni passerar berömda byar och sevärdheter, njuter av det provensalska l..
 • Klicka för att läsa mer

  La Rochelle och kustens öar med dagsutflykter 6 nätter

  Denna tur låter Er upptäcka Atlantkusten och området kring La Rochelle med sina vackra stränder. Ni bor hela veckan i la Rochelle och gör cykelturer och vandringar med utgångspunkt därifrån. I..
 • Klicka för att läsa mer

  Loiredalens slott med dagsutflykter 4 nätter

  Denna tur passar speciellt Er som inte vill flytta från hotell till hotell eller kanske vill ha möjlighet att ha en vilodag under vistelsen. Med dagsutflykter från det charmiga, familjeägda hotel..
 • Klicka för att läsa mer

  Normandie & D-daystränderna 5 nätter

  Upplev det härliga Normandie med sina korsvirkeshus, doftande äppelträd och sin vackra kustlinje. Här går turen genom det lummiga landskapet, förbi minnesmärken från D-Day, en av världshistor..
 • Klicka för att läsa mer

  Norra Bourgogne 7 nätter

  En underbar tur genom Chablis och Auxerrois vingårdar med medeltida städer, vackra slott, katedraler och korsvirkeshus. Det vackra landskapet gör Bourgogne till en av de mest fascinerande regionern..
 • Klicka för att läsa mer

  Provence och Mont Ventoux 5 nätter

  Långt bort från trängsel och buller låter vi Er upptäcka det härliga Provence med olivträd frukt och vingårdar. Färden går från den underbara staden Avignon in i hjärtat av Dentelles de Mo..
 • Klicka för att läsa mer

  Provence & Camargue 7 nätter

  Denna tur låter Er uppleva allt som Provence/Camargue har att erbjuda av natur, romersk kultur, vingårdar och vyer. DAG 1 Ankomst till Orange med möjlighet att besöka en av världens bäst be..
 • Klicka för att läsa mer

  Södra Bourgogne 4 nätter

  Denna tur låter Er uppleva södra Bourgogne med sin rika tradition, gastronomi, historia och inte minst det berömda vinet. Här finns slott, romerska lämningar och en fantastisk arkitektur att se. ..
 • Klicka för att läsa mer

  Södra Bourgogne 7 nätter

  Bourgogne är känt för sin varma atmosfär, sin gastronomi, historia och inte minst sina fantastiska viner. Floder, kanaler, romanska kyrkor och vägar är en del av det som denna tur låter Er uppl..
 • Klicka för att läsa mer

  Loiredalens trädgårdar 6 nätter

  Loiredalen kallas också "Frankrikes trädgård" och på denna tur får Ni uppleva många av dalens vackra trädgårdar, både kring herrgårdar och slott där Ni kan njuta av blomsterprakt och dofter..
 • Klicka för att läsa mer

  Västra Loiredalens vingårdar 7 nätter

  Denna tur går genom de lugnaste delarna av Loiredalen med sina grottbyar och vingårdar som omgärdar de fantastiska slotten. Här kan man verkligen njuta av det lugna livet utefter Loirefloden. D..
 • Klicka för att läsa mer

  Vinområdet Medoc 4 nätter

  Norr om Bordeaux ligger nog världens mest kända vinområde, Médoc-halvön. Den omgärdas av Atlanten och Girondeviken. Här passerar Ni flera av de kända vinslotten men här finns mycket mera att ..
 • Klicka för att läsa mer

  Korsika 7 nätter

  Med start i Ajaccio tar Er denna tur genom de västra delarna av ön. Ni lämnar det pulserande stadslivet i Ajaccio upplever västkusten, bergen i hjärtat av ön och ett kontrastrikt landskap. Ture..
 • Klicka för att läsa mer

  Bordeaux och Gironde 7 nätter

  På båda sidor av Europas största flodmynning, Girondeviken, går denna tur som låter Er uppleva vingårdar, sjöar, skogar och charmiga små städer och byar. Ni passerar även genom vinregionen M..
 • Klicka för att läsa mer

  Canal du Midi från Toulouse till Agde 7 nätter

  Utefter den slingrande Canal du Midi, från Toulouse till Agde, går denna tur. Här ser Ni kanalbåtar tuffa förbi, vingårdar, olivlundar och många historiska platser utefter denna vattenväg som ..
 • Klicka för att läsa mer

  Normandie i Impressionisternas fotspår 6 nätter

  Med början i Honfleur, födelseort för Eugene Boudin, som var en stor inspirationskälla för Claude Monet, till Monets hem i Giverny går denna cykeltur med många spännande vyer under vägen. ..
 • Klicka för att läsa mer

  Provence 4 nätter

  Här är luften fylld av dofter från lavendel och vilda kryddor, Landskapet och dess ljus har inspirerat många konstnärer och Ni passerar flera romerska platser innan Ni avslutar dagen med härlig ..
 • Klicka för att läsa mer

  Sydväst kring Cognac/Angouleme 7 nätter

  Denna veckas cykling låter Er njuta av Charente, området mellan Cognac och Angoulême. Vingårdar, floden, små byar med sandstenshus och stockrosor, djupa skogar  och gårdar där man destillerar ..
 • Klicka för att läsa mer

  Champagnes Vingårdar 6 nätter

  Att upptäcka Champagne per cykel är verkligen en underbar upplevelse. Hela regionen domineras av ett landskap men kulliga vingårdarna. Ni passerar mängder av små champagnehus och vinproducenter s..
 • Klicka för att läsa mer

  Bretagne, Rennes - Saint Malo 6 nätter

  En perfekt tur för Er som uppleva lugn och vackra vyer. Ni  cyklar på lantliga småvägar från Rennes till "piratstaden"Saint Malo " för att sedan upptäcka Smaragdkusten och dess små fiskehamn..
 • Klicka för att läsa mer

  Alsace vinvägar 5 nätter

  Denna cykeltur visar Er de små byarna i centrala Alsace med sina vingårdar, slott och skogsklädda kullar. Ni följer mestadels den kända "Route de Vins". DAG 1 Ankomst till Colmar. Här finns c..
 • Klicka för att läsa mer

  Biarritz 6 nätter

  Denna tur visar Er både Baskiens kust och inland med klippor, sandstränder och havet så långt man kan se. DAG 1 Ankomst till Biarritz. Här finns Ert kartmaterial. Välkommen till en av Frankri..
 • Klicka för att läsa mer

  Bordeaux till Toulouse 6 nätter

  Utefter den Världsarvslistade Canal de Garonne på cykelstigar och mindre vägar passerar Ni vingårdar, fruktodlingar, små byar och många historiska platser och ger Er chansen att upptäcka både ..
 • Klicka för att läsa mer

  Mountain Bike UPPFÖR Mont Ventoux 4 nätter

  Denna tur visar Er stora delar av det genuina Provence med LÅNGA dagsetapper och BRANTA stigningar, en tur för Er som önskar utmaningar. Ni upplever Arles, Alpillerna och Luberonbergen och inte min..
 • Klicka för att läsa mer

  Norra Bourgogne 4 nätter

  Bourgogne är en del av Frankrike som betonar det goda i livet. Här ser Ni vackra klosterkyrkor, eleganta slott och byar med korsvirkeshus. Ni passerar vingårdarna i Chablis och Auxerrois och här p..
 • Klicka för att läsa mer

  Paris från Fontainbleau till Versailles 5 nätter

  Runt Paris går denna cykeltur som visar Er vackra slott, floden Seine, de stora skogarna kring Fontainebleau och Rambouillet och det fascinerande Versailles. DAG 1 Ankomst till Melun eller Fontain..
 • Klicka för att läsa mer

  Paris till London 7 nätter

  Med utgångspunkt från Paris avslutas denna fantastiska tur i centrala London. Ni cyklar genom det vackra franska landskapet med slott, katedraler, små byar och städer på den nya cykelvägen "Aven..
 • Klicka för att läsa mer

  Jersey, Guernsey och Sark 7 nätter

  Denna tur visar Er de 3 kanalöarna Jersey, Guernsey och Sark, endast 1 timmas resa från Franska kusten. Här finns ett nät av cykelvägar som visar Er det vackra landskapet med charmiga stugor, vä..
 • Klicka för att läsa mer

  Provence i van Goghs fotspår 3 nätter

  Denna korta tur visar Er Avignon, Saint Rémy och les Baux de Provence på vägar i van Gogh landskap. Ni cyklar över Provence slätter och sluttningar. Genom olivlundar och vingårdar ser Ni lantgå..
 • Klicka för att läsa mer

  Norra Korsika 6 nätter

  Denna cykeltur visar Er den norra halvön på den vackra ön Korsika. Ni cyklar utefter den vackra kustlinjen med underbar vyer över medelhavet mot de toskanska öarna Elba och Capri. Turen är lätt..
 • Klicka för att läsa mer

  Rhonedalen från Geneve-Lyon 6 nätter

  Denna tur för Er utefter den vackra floden Rhone. Ni följer cykelvägen Via Rhona som slingrar sig genom floddalen och följer Rhones lopp. Ni visas ett varierande landskap med små idylliska byar, ..
 • Klicka för att läsa mer

  Från La Rochelle - Bordeaux 6 nätter

  Utefter Atlantkusten visar denna tur Er området Charente Maritime med sina öar Ile de Re och  Ile d'Aix men också vidsträckta sandstränder, vinodlingar, marskland och ostronbankar. DAG 1 Anko..
 • Klicka för att läsa mer

  Dordognedalen till Bordeaux 6 nätter

  Utefter floden Dordogne via bl.a. de berömd grottorna i les Eyzies och St Emilion med sina vingårdar når Ni den underbara staden Bordeaux. DAG 1 Ankomst till Souillac, i hjärtat av Dordognedale..
 • Klicka för att läsa mer

  Basel-Strasbourg 7 nätter

  3 länder, 3 kulturer och ett underbart klimat väntar Er i Rhendalen mellan Alperna, Schwarzwald och Vosgeserna. Turen startar i det pittoreska Basel och för Er över floden Rhen till Colmar och Al..
 • Klicka för att läsa mer

  Vinvägarna i Alsace 4 nätter

  Denna cykeltur tar Er från Europas Huvudstad, Strasbourg till Colmar och visar Alsace från sin bästa sida. Ni passerar charmiga byar, slott och givetvis vingårdar. DAG 1 Ankomst till Strasbourg..