England

Cornwall

Cornwalls norra och västra kust har en unik atmosfär! En blandning av charmiga småbyar, lugna havsvikar och några av de vildaste och mest dramatiska naturscenerierna utefter den Engelska kustlinjen.

från 5850:-

Kustvägen i Cornwall

Cornwalls norra och västra kust har en unik atmosfär! En blandning av charmiga småbyar, lugna havsvikar och några av de vildaste och mest dramatiska naturscenerierna utefter den Engelska kustlinjen. Ni vandrar kustvägen med början i den lilla charmiga staden St.Ives och passerar Zennor, en underbar by med fantastisk omgivande natur. Se bland annat Lands End, och de rara fiskebyarna Mousehole och Newlyn samt stränderna kring Porthcurno. Turen avslutas i det charmiga Penzance.

DAG 1

Ankomst till St Ives. Här finns ert kartmaterial. Denna kuststad har attraherat konstnärer genom århundradena med sitt vackra ljus, sina fantastiska vyer och smala gränder. Här finns flera museer, bland annat “The St Ives” och “Tate Gallery”. Här bor Ni 2 nätter.

DAG 2 St Ives – Zennor 11 km

Dagen börjar med en lätt vandring ut från St Ives till Clodgy Point som sedan för Er på branta stigar ner mot små vikar och till byn Zennor, som beskrivits som vackrare än många byar vid Medelhavet! Ni reser med lokalbuss åter till Ert boende i St Ives.

DAG 3 Zennor – St Just 17.5 km

Efter frukost tar Ni bussen åter till Zennor för att fortsätta Er vandring utefter kusten. Stigen går nu upp och ner vid havet och passerar gamla bosättningar, slottsruiner och om Ni har tur kanske Ni ser sälar! Från fyren Pendeen kan Ni blicka ut över en av landets farligaste kuststräckor. I Pendeen finns flera museer att besöka innan Ni anländer till St. Just. Här finns många charmiga pubar att besöka.

DAG 4 St Just – Porthcurno 19 km

Första delen av dagen är en lätt vandring i öppen natur med lite upp och ner. Ni passerar Whitesand Bay, och den lilla fiskebyn Sennen Cove med sin fina strand. Ni vandrar sedan vidare (mera ansträngande) mot Lands End, landets sydligaste udde, där Ni vandrar uppe på klipporna till Minack Theatre för att avsluta dagen med en brant nedstigning till den idylliska stranden vid Porthcurno.

DAG 5 Porthcurno – Penzance 18 km

Dagens vandring har en krävande första del till den havsviken Lamorna. Landskapet ändras till dramatiska klippformationer med mycket upp/ner för att sedan åter bli lite lättare när Ni går genom Newlyn och till Penzance. Dessa byar har genom historien attraherat konstnärer, författare och poeter och gör så fortfarande.

DAG 6 Avresa efter frukost

STARTDAGAR: Efter förfrågan mars-oktober.

REF 6022

DETTA INGÅR: Boende i delat dubbelrum inkl. frukost på B & B/guesthouse. Bagagetransport, kartor och infomaterial på engelska. Bostadsort kan variera beroende på tillgänglighet. God vandringsvana krävs då turen bitvis är ansträngande. Transport till utgångspunkten, övr. måltider, ev. inträden samt bussbiljetter Zennor T/R tillkommer.

Prislista —

Referens Rumstyp Datum Pris
6022 Per Person 1/4-31/10 5850:-
Boka resa

Gillar du denna tur kanske du även gillar

Cykla i Alsace (4 nätter) Whisky & Öl i Speyside med buss 3 nätter (3 nätter) Stora Atlantturen (3 nätter)